خلاصهای از زندگینـامه
حضرت آیت الله صفایی بوشهری
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر
بسماللهالرحمنالرحیم
ولادت
حضرت آیتالله صفایی بوشهری در اول تیر ماه سال 1338 در شهر بوشهر پا به عرصهی گیتی نهاد. در محیطی سراسر مذهبی و ارادت به مکتب اهل بیت پرورش یافت.
استعداد، عمق نگری علمی و روحیه و رویه فرهنگی ایشان از همان اوان تحصیل موجب توجه ویژه اطرافیان و دانشوران، نخبگان و اساتید به وی گشت.
ایشان با شکلگیری نهضت اسلامی امام خمینی «رحمة الله علیه»با ایجاد حلقههای مطالعاتی و حضور در عرصه مبارزه با رژیم ستمشاهی و سپس با طراحی راهپیماییهای انقلابی و تکثیر و پخش اطلاعیههای حضرت امام «رحمة الله علیه» و برگزاری نمایشگاههای مختلف و سخنرانی و نشستهای مذهبی، موجب هدایت و بصیرت دینی و انقلابی جامعه پیرامونی خویش گشت.
حوزه علمیه مدینة النور
حضرت آیتالله صفایی بوشهری به واسطه علاقه و استعداد و درک نیاز جامعه اسلامی - به توفیق الهی- برای تحصیل معارف اسلامی از دیار عالمان سترگی چون آیات عظام حاج سید عبدالله بلادی، سید مرتضی علم الهدی مجتهد اهرمی، سید محمد تقی حجت، سید علینقی دشتی و مجتهد برازجانی؛ به قم، آن سرزمین نور معارف اسلامی و تشیّع هجرت نمودند و در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل شدند.
تدریس
استعداد و پشتکار ویژه و عنایات اساتید بزرگ و توفیقات الهی موجب رشد و طی مدارج عالیه حوزوی وی گشت به طوریکه در همان آغاز مورد توجه اعلام و بزرگان حوزه قرار گرفت و حائز کرسی رسمی تدریس در رشته ادبیات عرب گردید و در این عرصه صاحب نظریه و دارای تألیفات کارشناسانه گشت و در ادامه در علوم مختلف حوزوی مانند فقه، اصول، تفسیر، تاریخ، رجال، اخلاق و حدیث در بالاترین مراتب آن به تحقیق، پژوهش، تدریس، تألیف و نوپردازی اصیل پرداخت و بسیاری از مشتاقان و نخبگان حوزوی از محضر درس ایشان بهره بردند. درس خارج اصول، فقه و اخلاق ایشان از رونق و گرمی خاصی برخوردار می باشد.
ایشان با کسب فیض از اساتید بنام و خلّاق در حوزه های مختلف معارف اسلامی به تحقیق و پژوهش پرداخت و در عرصه های گوناگون با پردازش نظریه های عمیق، دقیق و گسترده در معارف دینی افق های جدیدی را بر گشودند. ارائه جدید روش تحصیل علوم مختلف در حوزه معارف دینی و طرح جدید تدریس عمیق و تحقیقی، تألیف کتب درسی حوزوی با شاخصه های کارآمدی، تحقیق و پژوهش محوری، توجه ویژه به اخلاق و معنویت و تحوّل پیشرفتزا و اصیل حوزوی و جامع نگری و توسعه در گستره تحقیق مسائل و موضوعات معرفتی از ویژگی های ایشان می باشد.
اساتید
از اساتید بنام ایشان حضرت آیت الله بهجت، بهاءالدینی، پایانی، شیخ جواد تبریزی،حضرات آیات خوشوقت تهرانی، شبزندهدار جهرمی «رضوان الله تعالی علیهم» و شبیری زنجانی، وحید خراسانی، راستی کاشانی و جوادی آملی «حفظهم الله» را میتوان نام برد.
آیتالله صفایی بوشهری در بین بزرگان و فضلاء و طلاب جایگاه ویژهای دارد و همواره از وی به دارا بودن علم و اخلاق، تواضع ، فروتنی، پارسایی و بزرگی یاد میشود چنان که مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای «دام ظله العالی» ایشان را «عالم فرزانه» دانستند و وی را دارای مراتب «علم و عمل» برشمرده اند..
تألیفات
ایشان دارای تألیفات بسیاری در علوم مختلف هستند که برخی از آنها جزء کتابهای آموزشی حوزه میباشد که از آن میان میتوان به کتابهای زیر میتوان اشاره کرد:
ایشان مقالات علمی و پژوهشی بسیاری نیز نگاشته اند که در مراکز پژوهشی و سمینارهای علمی مطرح گردیدهاند و همچنین کتابها و مقالات بسیاری نیز در دست تألیف دارند، مانند:
جامعیت علمی
از ویژگیهای حضرت آیتالله صفایی بوشهری تسلط و جامعیت بر علوم مختلف و تحقیق و پژوهش و طراحی نوین در آن باره میباشد، و سخنرانیهای ایشان درباره «تجارت الکترونیک، تهدید ها و فرصت ها»، «شهر الکترونیک و اصلاح الگوی مصرف»، «پدافند غیر عامل»، «مبانی توسعه پایدار»، «پژوهش»، «تأثیر جغرافیای محیطی بر متن و نوای مدح و مرثیه»، «تحولات دانش بنیان صنعت نفت با رویکرد فناوری نانو»، «ورزش مقوله استراتژیک»، «نقش پارک علم و فناوری در توسعه پایدار»، «نقش اسلام و انقلاب بر تحولات ساختاری و محتوایی شعر» و «نقش هنر متعهد در کمال انسانی» دیگر موضوعات دانش بنیان، مورد توجه کارشناسان خبره قرار گرفته است.
ولایتمداری
ایشان در عرصة سیاست و تحلیل تاریخ سیاسی اسلام و ایران تنها راه و حجت سیاسی الهی را «ولایتمداری» میدانند و همواره بر آن تأکید دارند و با مبانی فقه حکومتی اسلام بر آن استدلال و از آن دفاع مینمایند. وی وجود مبارک حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای «دامت برکاته العالیه» را نعمتی آسمانی برای انقلاب دانسته و جریانات غیر ولایی، انحرافی و فتنههای گوناگون را در شرایط کنونی تبلور جبهه ولایت ستیز و مخالفان حکومت علوی در صدر اسلام میدانند.
دفاع مقدس
تهاجم گسترده نظامی جهان استکبار و مزدوری رژیم بعث عراق علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موجب حضور جهادگرانه مردم ولایتمدار، سپاه، بسیج و ارتش جمهوری اسلامی گردیده و حماسه دفاع مقدس را رقم زد. آیت الله صفایی بوشهری نیز با حضور خود در جبهه های حق علیه باطل و حمایت از رزمندگان اسلام به ادا وظیفه پرداخت و هم اینک نیز هر چه تمامتر از رزمندگان اسلام حمایت می نماید و با این موضوع مقالات، سخنرانی و حضور جدی در جمع سپاهیان، بسیجیان و نیروهای مسلح دارد.
نمایندگی ولی فقیه
ایشان به فرمان مقام معظم رهبری در سال 1387 به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر منصوب شدند وی از محبوبیت مردمی و نخبگانی بسیار بالایی برخوردارند. اخلاق، زهد و پارسایی، مردم داری و ولایتمداری و توجه ویژه به جوانان و نیروهای انقلابی و مدیریت دانش بنیان در عرصه مختلف از شاخصههای ویژه ایشان میباشد.